Onderhoud

Vakkundig tuinonderhoud

Een tuin leeft en dat betekent onderhoud. Veel mensen hebben zelf niet voldoende tijd of kennis om onderhoud te plegen. Om uw tuin de uitstraling te laten behouden die daar bijhoort, zult u uw tuin regelmatig vakkundig moeten onderhouden. Vesseur Tuinen wil graag samen met u uw tuin begeleiden.

Onderhoudsplan

Natuurlijk kunt u contact met ons opnemen wanneer uw tuin op een bepaald moment onderhoud nodigt heeft; dan komen wij graag. We kunnen ook van tevoren afspraken maken over het aantal keer per jaar dat wij uw tuin verzorgen en in welke periodes wij dat doen. Wij noemen dat een onderhoudsplan. Hieronder vind u een overzicht van de soorten contracten die we aanbieden. Wilt u het nóg anders, geen probleem. Samen met u zoeken wij de vorm van tuinonderhoud uit die het beste bij u past.

Volledig onderhoudscontract

Een contract dat het volledige onderhoud van uw tuin omvat. U moet hierbij denken aan de intensieve werkzaamheden aan het begin en einde van het seizoen en ook het reguliere onderhoud wat in de zomer om de 2 á 3 weken plaats moet vinden. Dit reguliere onderhoud omvat het continue onderhouden van gazons, bomen, hagen en heesters, de beregening van bepaalde planten in droge perioden, het verwijderen van onkruid en het voorkomen van ziektes en ongedierte, ook uit uw vijver. Daarnaast houden wij uw straatwerk in de gaten, controleren wij uw omheining en of alle tuinverlichting werkt.

Intensief onderhoudscontract

Wanneer u het leuk vindt om het lichte werk in uw tuin zelf te doen maar alle grotere klussen graag uitbesteedt dan is het intensief onderhoudscontract perfect voor u. Wij komen 5 keer tijdens het seizoen om de intensieve werkzaakheden te doen terwijl u zelf tussentijds uw tuin bijhoudt en geniet van het buitenleven.

Flexibel seizoenscontract

Een flexibel seizoenscontract is een abonnement waarbij we per seizoen opnieuw bepalen welk onderhoudsschema wordt aangehouden. Zo kan het bijvoorbeeld voor een zomerseizoen waarin u veel op reis bent praktisch zijn wanneer wij ook regelmatig het gazon maaien, het onkruid wieden en de beregening voor onze rekening nemen, terwijl u dat het volgende jaar zelf doet.

Groot onderhoud

Voor grote klussen in uw tuin die kennis en machines vereisen - zoals het verticuteren van het gazon, knippen van hagen of het afvoeren van groen- bepaalt u zelf wanneer u het onderhoud wilt laten plaatsvinden of we nemen het op in uw jaarkalender. Ons advies is echter om niet te lang te wachten met het grote onderhoud. Wanneer alles te ver doorschiet kost het onderhoud onevenredig veel tijd!
  • Verticuteren, beluchten en bemesten van het gazon
  • Maaien gazon en kantensteken
  • Snoeien of rooien van bomen
  • Snoeien van hagen, heesters, coniferen en vaste planten
  • Planten van zomergoed en bloembollen
  • Borders en bestrating vrijhouden van onkruid